Однією з найбільш цікавих технологій майбутнього вчені називають безпілотні автомобілі – машини, які зможуть їздити без водіїв.
БЕЗПІЛОТНИЙ АВТОМОБІЛЬ-це
Безпілотний автомобіль – це машина, яка може їздити без водія. Управління повністю автоматизовано. Ця машина працює під управлінням складної програмного забезпечення, штучного інтелекту та нейронних мереж. Вся ця система аналізує рухомі об'єкти і прогнозує їх переміщення.
КЛАСИФІКАЦІЯ БЕЗПІЛОТНИХ АВТО
Спільнота автомобільних інженерів (SAE) розробила систему класифікації безпілотних авто. Найпростіший - це нульовий рівень, коли машиною управляє людина, а найскладніший – п'ятий – коли від водія вимагається тільки старт системи і вибір пункту призначення. Є проміжні етапи, в яких від водія потрібно більше або менше уваги.
+ БЕЗПІЛОТНОГО АВТО
Розробники автомобілів без водіїв обіцяють, що такі машини не будуть потрапляти в аварії, але навіть в критичних випадках число жертв буде мінімально, особливо якщо мова йде про безпілотні вантажівки. Такий транспорт дешевший, він підвищує ефективність використання доріг та їх пропускну здатність і знижує навантаження транспорту.
- БЕЗПІЛОТНОГО АВТО
Крім таких очевидних моментів, як негативний вплив на ринок праці і підвищення рівня безробіття серед водіїв і обслуговуючого персоналу, безпілотні автомобілі не можуть вважатися безпечними з точки зору хакерських атак. Крім того, має місце порушення приватності водіїв. Машина без водія - ідей та проектів чимало, тож боротьба за лідерство на ринку лише починається.
ГУГЛОМОБІЛЬ WAYMO
Google - один з піонерів створення безпілотних автомобілів. Цей проект був навіть виділений в окрему компанію Waymo. Поки такі машини тестуються, але в компанії обіцяють, що вже в 2020 році їх можна буде побачити на дорозі. Біло кілька аварій з машинами Waymo, але вони пов'язані, в основному, з поведінкою інших машин на дорозі.
НЕЗАЛЕЖНИЙ TESLA
Елон Маск не просто створює електрокари, він створює ще й безпілотні електрокари. Автомобілі Tesla містять автопілот, який може забезпечити найвищий, п'ятий рівень автономності автомобіля - їзду повністю без участі людини. Поки компанія випустила кілька тестових екземплярів з третім ступенем автономності.
ХТО ЩЕ РОБИТЬ БЕЗПІЛОТНІ АВТОМОБІЛІ
Підрозділ Ford під. назвою Argo AI займається створенням штучного інтелекту для автомобілів і безпілотного авто. Свої експерименти в цьому напрямку є у Nissan, BMW, Volvo, Audi. А Uber вже тестує безпілотні таксі. Вже за кілька років безпілотні автомобілі можуть стати звичним явищем на наших дорогах. Очікується, що у найближчі 20 років буде продано більше 20 мільйонів безпілотних автомобілів. Перші партії машин без водія почнуть пересуватися на американських дорогах вже у найближчі роки.'

Комментарии